Wil je donateur worden?

Als stichting zijn we afhankelijk van donaties om projecten te kunnen starten en succesvol te draaien. Indien je ons wilt steunen, wat wij uiteraard zeer waarderen, neem dan contact met ons op. We geven dan graag een toelichting op de actuele projecten.

Samenwerken

We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe allianties om de verbeteringen van Zambiaanse scholen te realiseren. Deze allianties kunnen tijdelijk of voor langere tijd zijn. Als je geïnteresseerd bent in een samenwerking met Zambian Schools First, neem dan contact met ons op met jouw ideeën.

Hoe geven we gedoneerd geld uit?

We schrijven een gedetailleerd plan voordat we partner worden van een Zambiaanse school en een projectplan wanneer we een project aangaan. In deze plannen beschrijven we de uitdagingen waar de school en de stichting voor staan, de financiële ramingen, planning en natuurlijk de prioriteiten.

Jouw gedoneerde geld kan worden besteed aan een van de projecten die bovenaan de prioriteitenlijst staan. Het kan ook zo zijn dat jij als donateur een voorkeur hebtvoor de besteding van jouw bijdrage. Als je geld wilt doneren voor een specifiek doel in een specifiek project, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We bespreken jouw wens uiteraard graag.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

MVO is een vanzelfsprekend onderdeel geworden in het Nederlandse bedrijfsleven en bij de overheid. Dat betekent dat in de bedrijfsvoering rekening wordt gehouden met de effecten op mens, milieu en maatschappij. Veel bedrijven steunen in het kader van MVO ook goede doelen. Zambian Schools First wil graag zo’n doel zijn! Al met een beperkte bijdrage kunnen ondernemers veel doen om de minder kansrijke kinderen in Zambia wél toekomstperspectief te bieden. We komen graag met jou in contact.

ANBI status

De stichting ZSF heeft de ANBI status. Het keurmerk Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) geeft schenkers en sponsoren een fiscaal voordeel, zodat zij hun giften kunnen aftrekken van de inkomsten- en/of vennootschapsbelasting. De specifieke voorwaarden voor deze uitkering staan ​​op de website van de Belastingdienst. In februari 2020 heeft Stichting Zambian Schools First dit keurmerk ontvangen.

Beleidsplan ZSF

In maart 2020 is door de oprichters van ZSF een beleidsplan opgesteld. Bijgevoegd vind je de link naar dit beleidsplan.

We bedanken onze sponsoren!