Tiny imagination private school

Algemene informatie

De Tiny Imagination Private School (TIPS) bevindt zich in Garden House in Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Momenteel zijn in deze school drie kleuter- en vijf basis schoolgroepen gehuisvest, verdeeld over drie klaslokalen. Er is op de locatie één toilet voor de 150 kinderen en één toilet voor drie leerkrachten en drie personeelsleden.

De school zit aan het maximaal aantal leerlingen dat les kan krijgen. Er zijn veel kinderen voor wie de TIPS op dit moment helaas geen toegang kan bieden omdat er niet voldoende capaciteit is.

De school wil het goedgekeurde Zambiaanse leerplan voor de basisschool gaan volgen, hoewel TIPS geen toegang heeft tot syllabes- en leermateriaal zoals leerboeken voor leerlingen en handleidingen voor leerkrachten. Het schoolgeld bedraagt ZMW 1.800 (~ € 90) per kind en per jaar.

De school is inmiddels geregistreerd bij PACRA (Patent and Companies Registration Agency), MOGE (Mandate of the Ministry of General Education) en ZRA (Zambia Revenue Authority). Het heeft tevens een gezondheidsvergunning van de lokale autoriteit, waardoor de TIPS voorlopig vanuit het huidige pand mag lesgeven.

Wat zijn de uitdagingen?

Foto's